Bij nuttige links ziet u het logo van de Federatie Hondensport Nederland (FHN) waarbij onze hondenschool sedert 1 januari 2007 is aangesloten.  Hier vindt U het programma Sociale Huishond van de FHN alsmede op onze downloadpagina.
Het is mogelijk om deze opleiding van de FHN te combineren met de VEG-B opleiding. Deze is de voorloper van de latere VEG.
Het is de bedoeling dat de honden en geleiders hier de smaak te pakken krijgen van de VEG-opleiding zonder dat er direct begonnen wordt met al te strakke trainingen. Voor uitgebreidere info, zie de beschrijving van de VEG.
Deze opleidingen kennen geen vaste trainingsperiode, men traint naar de mogelijkheden van de hond en de baas. Het kan zijn dat u al na enkele maanden het niveau heeft bereikt om examen te doen, maar u mag er ook een langere trainingsperiode voor uittrekken.
Wel is het de bedoeling dat de baas over een consequente trainingsinstelling beschikt, want veelvuldig afmelden heeft bij deze opleiding geen zin.
Deze cursus is voor iedere hond geschikt als deze beschikt over voldoende sociale vaardigheden.
"
Facultatief is er op zaterdagmiddag recreatietraining na de SHH training. Dit omvat "snoepen" uit diverse disciplines, sorteren en behendigheid.

Lestijden:
Zaterdag
SHH recreanten om 10.00 uur
SHH FHN om 11.00 uur
GGb om 13.00 uur

woensdagavond om 21.00 uurSociale Huishond en VEG-B
Indien men na het behalen van het diploma Elementaire Gehoorzaamheid verder wil trainen met zijn/haar hond en nog geen zin of behoefte heeft aan de (strakkere) trainingen VEG is er een leuke andere mogelijkheid, de opleiding Sociale Huishond (SHH), en VEG B.